Rapunzelės kasos

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Rapunzelės kasos

Ingredientai

  • miltai (viso grūdo)
     240 g
  • kukurūzų miltai
     60 g
  • kepimo milteliai
     3 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • sviestas
     5 šaukštas (-ai)
  • kumpis
     25 g
  • sūris
     25 g
  • pienas
     225 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitink orkaitę iki 200 °C.
Dubenėlyje sumaišyk viso grūdo dalių miltus su kukurūziniais miltais, suberk kepimo miltelius ir druską.
Sumesk sviesto gabalėlius ir pirštų galiukais gnaibyk sviestą su miltais taip, kad susidarytų žirnio dydžio gumulėliai. Sudėk kumpį ir sūrį. Supilk pieną ir viską maišyk tol, kol gausi į tešlą.
Ant pjaustymo lentelės pabarstyk miltų ir perdėk ant jos tešlą. Kad tešla neliptų prie pirštų, ją pabarstyk miltais. Iškočiok tešlą taip, kad gautum 30 x 30 centimetrų dydžio kvadratą. Tešlos lakštas turėtų būti 1 centimetro storio.
Padalink lakštą į 4 vienodas dalis, tada kiekvieną dalį – į 12 maždaug 15 cm ilgio juostelių.
Dabar metas tešlą supinti. Paimk 3 juosteles ir viršuje suspausk jų galus. Paimk dešiniąją juostelę ir ją perkryžiuok virš vidurinės taip, kad jos susikeistų vietomis. Tada paimk kairiąją ir perkryžiuok virš vidurinės. Kartok pynimo veiksmus tol, kol supinsi pynutę. Pabaigoje suimk apatinius galus ir juos suspausk. Tokiu būdu supink visas likusias juosteles.
Paprašyk, kad suaugusieji padėtų pašauti pynutes į orkaitę. Nuvalyk kepimo skardą, kad neliktų riebalų ir gražiai, palikdamas tarpus, suguldyk pynutes. Kepti reikia 8–10 minučių, kol pynutės taps auksinės spalvos.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų keksiukai

30min • Vidutinis

Sumuštinis su tunu

5min • Lengvas