Rageliai su aguonomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Rageliai su aguonomis

Ingredientai

  • aguoninis kepinių įdaras
     250 g
  • tešla pyragams MANO DIENAI
     1 kg
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • sviestas
     50 g
  • braškių džemas
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 20 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

. Į indą sudėkite aguoninį kepinių įdarą, įmuškite 2 kiaušinus ir supilkite 50 g ištirpinto sviesto, gerai išmaišykite.

Tešlą iškočiokite apskritimo formos.

. Šį apskritimą supjaustykite į 8–12 dalių kaip picą.

Ant kiekvienos tešlos dalies dėkite šaukštelį aguonų masės ir pusę šaukštelio braškių džemo.

Tešlą su įdaru suvyniokite kaip ragelį.

Paruoštus ragelius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Patepkite išplaktu kiaušiniu ir šaukite kepti į įkaitintą iki 220 °C orkaitę. Kepkite apie 12–14 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis