Provansiški kiaulienos šonkauliukai su pomidorais ir rozmarinais

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Provansiški kiaulienos šonkauliukai su pomidorais ir rozmarinais

Ingredientai

Ingredientai:

  • kaulienos šonkauliai
     800 g
  • peletrūnas
     4 vnt.
  • rozmarinas
     2 vnt.
  • česnakas
     6 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • slyviniai pomidorai
     500 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite marinatą. Nulupkite česnako skilteles ir stambiai supjaustykite. Rozmarino ir peletrūno šakeles nuplaukite, nusausinkite. Nuskabykite lapelius nuo rozmarino šakelių. Į indą suberkite česnakus, rozmarino lapelius, pusę peletrūno šakelių, ½  šaukštelio druskos, ½  šaukštelio pipirų. Viską trinkite trintuvu iki vientisos masės, po truputį pildami alyvuogių aliejų.

Į dubenį sudėkite supjaustytus po vieną šonkauliukus, supilkite pasigamintą marinatą, gerai išmaišykite ir pastatykite šaltai marinuotis per naktį. 

Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Mėsą sudėkite į kepimo skardą ant pomidorų su likusiais peletrūnais, paskaninkite šviežiai grūstais pipirais ir druska. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 40 min., kol gražiai apskrus.

Šonkauliukus galite patiekti su „Coleslaw“ salotomis, keptomis bulvytėmis arba bolivinėmis balandomis su daržovėmis.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė