Prancūziškas pyragas su brokoliais ir brie sūriu

  • Gaminimas 1h 20min
  • Sudėtingas
Prancūziškas pyragas su brokoliais ir brie sūriu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Miltai
     190 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Sviestas (šaltas, tarkuotas)
     110 g
  • Keptos sezamo sėklos
     3 šaukštas (-ai)
  • Vanduo
     80 ml
  • Sviestas kepimo indo patepimui
     

Ingredientai įdarui:

  • Kiaušiniai
     6 vnt.
  • Pienas
     250 g
  • Graikiškas jogurtas
     125 g
  • Čiobrelis (geriausia šviežias)
     2 šaukštas (-ai)
  • Bazilikai
     2 šaukštas (-ai)
  • Krapai
     1 šaukštas (-ai)
  • Laiškinis česnakas
     1 šaukštas (-ai)
  • Kajeno pipirai
     1 šaukštas (-ai)
  • Porai
     0.5 vnt.
  • Brie sūris (supjaustytas į 8 dalis)
     115 g
  • Medus
     1 šaukštas (-ai)
  • Brokolis
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ištepkite kepimo indą sviestu.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sezamo sėklas, įdėkite šalto sviesto ir išmaišykite. Į ingredientus palaipsniui įpilkite vandens ir maišykite, kol susidarys vientisa tešla.

Masę dėkite į paruoštą kepimo skardą, pirštais prispauskite prie pagrindo ir kraštų. Įdėkite indą į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

Įkaitinkite orkaitę iki 190° C temperatūros. Išimkite pagrindą iš šaldytuvo, kepkite jį orkaitėje apie 15 minučių.

Paruoškite įdarą. Dubenyje rankiniu plaktuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, jogurtą, žalumynus ir kajeno pipirus. Taip pat įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.

Brokolius padalinkite į nedidelius gabalėlius, palikite tik 4 didesnius. Mažesniuosius dėkite ant iškepusio pagrindo, tada dėkite sūrio gabalėlius ir apliekite viską medumi.

Supilkite kiaušinių mišinį. Suplakite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Likusius 4 brokolių gabalėlius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant viršaus. Pabarstykite smulkintais porais.

Kepkite pyragą orkaitėje maždaug valandą, kol iškeps kiaušiniai centre.

Leiskite atvėsti 5-10 minučių ir patiekite pabarstę šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!

Panašūs receptai