Plovas su vištiena ir razinomis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Plovas su vištiena ir razinomis

Ingredientai

  • „Basmati“ ryžiai
     800 g
  • viščiukų broilerių vidinė filė
     1 kg
  • svogūnas
     1 vnt.
  • sviestas ghi
     4 šaukštas (-ai)
  • morkos
     2 vnt.
  • razinos
     100 g
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • raugerškio uogos
     1 šaukštas (-ai)
  • plovo prieskoniai
     1 šaukštas (-ai)
  • kario prieskoniai
     2 šaukštelis (-iai)
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • kalendra
     20 g
  • migdolų drožlės
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuo viščiukų broilerių vidinės filė gabaliukų nupjaukite kietas baltas gyslas. Filė gabaliukus galite perpjauti pusiau, bet nebūtinai.

Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite burokine tarka. Ketinėje keptuvėje arba kazane pakaitinkite aliejų. Į keptuvę sudėkite vištieną ir, retsykiais pamaišydami, kepkite 5 min. arba kol vištiena paruduos. Išimkite vištieną ir į keptuvę suberkite svogūnus, juos pake - pinkite 2 min., tada suverskite tarkuotas morkas. Kepkite 2 min., tuomet į keptuvę vėl sudėkite vištieną.

Suberkite razinas, karį, raugerškio uogas, ciberžolę ir cinamoną, viską gerai išmaišykite. Suverskite gerai perplautus ryžius ir įpilkite vandens, kad juos ap - semtų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite ir virkite 15–20 minučių, kol ryžiai suminkštės ir sugers visą skystį.

Patiekdami plovą ant viršaus užbars - tykite paskrudintų migdolų drožlių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas