Persikų salotos su keptu sūriu ir avokadu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Persikų salotos su keptu sūriu ir avokadu

Ingredientai

  • Pipirai JALAPENO
     2 vnt.
  • Česnakai
     1 skiltelė (-ės)
  • Žaliosios citrinos
     1 vnt.
  • Fasuotos petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus RIMI BASIC
     100 ml
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Salotos Crunchita
     400 g
  • Karijų riešutai be kevalo RIMI
     100 g
  • Persikai ar nektarinai
     2 vnt.
  • Avokadai
     2 vnt.
  • Sūris ICA HALLOUMI
     200 g
  • Aliejus
      kepimui

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šviežios ir lengvai paruošiamos persikų salotos, kuriose taip pat yra grilyje keptų salotų, avokado ir grilyje kepto sūrio. Chalapos paprikų padažas suteikia malonų dilgčiojimą, o norint, kad salotos būtų traškesnės, ant jų yra barstoma skrudintų riešutų.

Jalapeno pipirus padalinkite, išgramdykite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite ir supjaustykite griežinėliais česnaką. 

Padažui sumaišykite jelapeno papriką, česnaką, žaliosios citrinos sultis, petražoles ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. 

Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais (patartina – su „Mandoline“ trintuve). Svogūnų griežinėlius sudėkite į ledinį vandenį.
Nuplaukite salotų lapus ir juos atskirkite.
Pekanines karijas paskrudinkite sausoje karštoje keptuvėje.
Padalinkite persikus ir išimkite kauliukus. Avokadą padalinkite, išimkite kauliuką ir nulupkite. Persikus ir avokadus supjaustykite skiltelėmis. Sūrį supjaustykite griežinėliais.
Sūrį, persikus ir avokadą aptepkite su teptuku aliejumi ir kepkite grilyje 2–3 minutes, praėjus pusei kepimo laiko apverskite. Sudėkite svogūną į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti.
Į dubens dugną sudėkite salotų lapus. Ant salotų paskirstykite sūrį, persikus, avokadus ir svogūnus. Viršų apliekite padažu ir pabarstykite pekaninėmis karijomis.

Panašūs receptai

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis

Bruknių uogienė

30min • Lengvas