Pavasarinės žaliųjų žirnelių ir varškės sūrio salotos su mėtomis
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
![Pavasarinės žaliųjų žirnelių ir varškės sūrio salotos su mėtomis](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/0de13b6058cad12f50d237de762ee0b0db036f33.jpg)
Ingredientai
Ingredientai:
-
šaldyti arba švieži žirneliai400 g
-
susmulkintas saliero stiebas1 vnt.
-
šviežios, susmulkintos mėtos1 šaukštelis (-iai)
-
šviežios, susmulkintos petražolės2 šaukštas (-ai)
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
citrinų sultys1 šaukštelis (-iai)
-
varškės sūris100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Žirnelius suberkite į kiaurasamtį ir perliekite juos stikline verdančio vandens. Tai padės atitirpinti šaldytus žirnelius arba nuplikyti šviežius. Leiskite žirneliams nudžiūti bei atvėsti.
Į didelį dubenį suberkite likusius ingredientus ir į juos suverskite paruoštus žirnelius. Viską kruopščiai išmaišykite.
Patiekite iškart arba prieš patiekdami iki 12- os valandų palaikykite šaldytuve.Galite papuošti šviežių mėtų lapeliais.
Patarimas: jeigu naudojate varškės sūrį, jį supjaustykite kubeliais, o jeigu kaimišką ožkos sūrį – sutrupinkite.