Pavasarinės žaliųjų žirnelių ir varškės sūrio salotos su mėtomis

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Pavasarinės žaliųjų žirnelių ir varškės sūrio salotos su mėtomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • šaldyti arba švieži žirneliai
     400 g
  • susmulkintas saliero stiebas
     1 vnt.
  • šviežios, susmulkintos mėtos
     1 šaukštelis (-iai)
  • šviežios, susmulkintos petražolės
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • citrinų sultys
     1 šaukštelis (-iai)
  • varškės sūris
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Žirnelius suberkite į kiaurasamtį ir perliekite juos stikline verdančio vandens. Tai padės atitirpinti šaldytus žirnelius arba nuplikyti šviežius. Leiskite žirneliams nudžiūti bei atvėsti.

Į didelį dubenį suberkite likusius ingredientus ir į juos suverskite paruoštus žirnelius. Viską kruopščiai išmaišykite.

Patiekite iškart arba prieš patiekdami iki 12- os valandų palaikykite šaldytuve.Galite papuošti šviežių mėtų lapeliais.

 

Patarimas: jeigu naudojate varškės sūrį, jį supjaustykite kubeliais, o jeigu kaimišką ožkos sūrį – sutrupinkite.

Panašūs receptai