Pavasarinė MINESTRONE sriuba

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Pavasarinė MINESTRONE sriuba

Ingredientai

  • kalendrų sėklos
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • lydytas sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • svogūnas
     0.5 vnt.
  • raudonoji aitrioji paprika
     0.25 vnt.
  • porai
     1 vnt.
  • citrinos žievelė
     1 vnt.
  • pankolis
     0.5 vnt.
  • salieras
     1 vnt.
  • žaliosios pupelės
     250 g
  • ankštiniai žirniai
     150 g
  • svogūnų laiškai
     25 g
  • špinatai
     50 g
  • smidrai
     50 g
  • užšaldyti žalieji žirneliai
     150 g
  • raudonėlis
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite puodą su aliejumi. Česnako skilteles ir svogūną nulupkite, susmulkinkite kubeliais. Suberkite susmulkintą česnaką ir sutrintas kalendrų sėklytes, pipirus į įkaitintą puodą su aliejumi. Maišydami pakepkite apie 30 sekundžių. Suberkite svogūną, tarkuotą citrinos žievelę, susmulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite apie 3–5 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite supjaustytą porą, susmulkintą pankolį ir saliero stiebus.

Į puodą supilkite 1,5 l vandens, padidinkite kaitrą ir užvirinkite. Į verdanti vandenį suberkite supjaustytas žaliąsias pupeles ir žirnelių ankštis, žirnelius, smidrus. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės. Įberkite druskos pagal skonį. Daržoves virkite apie 5 minutes, kol suminkštės

Sudėkite špinatus ir raudonėlius, pavirkite apie 10 sekundžių.

Sriubą pilkite į dubenėlius, patiekite su mėgstama duonele.

Panašūs receptai