Papajų, špinatų ir avokadų salotos su mėtų ir žaliųjų citrinų padažu

  • Gaminimas 16min
  • Lengvas
Papajų, špinatų ir avokadų salotos su mėtų ir žaliųjų citrinų padažu

Ingredientai

Ingredientai:

  • didelė papaja
     1 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • raudonas svogūnas
     0.5 vnt.
  • kedrinės pinijos
     100 g
  • špinatai
     30 g

Padažo ingredientai

  • mėta
     25 g
  • žaliųjų citrinų sultys
     100 ml
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • klevų sirupas
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Papają perpjaukite išilgai. Iš abiejų puselių išimkite sėklas. Išskobkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais.

Tą patį padarykite su avokadu. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Viską sudėkite į išskobtos papajos puseles, pabarstykite riešutais. Susukite špinatų lapus ir jais gražiai papuoškite salotas.

Visas padažo sudedamąsias dalis sutrinkite elektriniu trintuvu. Gautu padažu apšlakstykite salotas. Vietoj klevų sirupo galite naudoti medų.

Skanaus!

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas