Orkaitėje kepti baklažanai su kalendros padažu ir fetos sūriu
Gaminimas 1h 30min
Vidutinis
Ingredientai
Baklažanai
baklažanai
2vnt.
druska
pagal skonį
alyvuogių aliejus
50ml
Padažas
geltonasis svogūnas
0.5vnt.
raudonoji aitrioji paprika
1 raudonoji aitrioji paprika
pomidorai
4vnt.
kalendra
pagal skonį
česnako skiltelės
2skiltelė (-ės)
šviežiai spaustos citrinų sultys
1šaukštas (-ai)
druska
pagal skonį
šviežiai malti juodieji pipirai
pagal skonį
Sūris
fetos sūris
300g
Serviravimui
makaronai arba duona
pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kreminiai baklažanai su fetos sūriu ir gaiviu rūgščiu padažu bus puikus derinys. Jei kalendra jūsų nežavi, pakeiskite ją petražolėmis.
Padalinkite baklažanus į dvi pailgas dalis. Įpjaukite giliai minkštimą ir pasūdykite. Palikite pastovėti maždaug 30 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 ˚C.
Sudėkite baklažanų puses ant aliejumi išteptos skardos ir apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitės viduryje, kol suminkštės ir įgaus auksinę rudą spalvą, 25–30 min.
Salsa: nulupkite ir susmulkinkite svogūną, aitriąją papriką ir pomidorus, sumaišykite viską. Stambiai supjaustykite kalendrą ir įmaišykite į padažą. Nulupkite ir užspauskite česnako ir citrinų sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite padažą. Palaikykite kelias minutes, kad skonis taptų dar geresnis.
Sudėkite baklažanus ant serviravimo padėklo, užtrupinkite fetos sūrio ir užpilkite padažo.
Serviravimui: patiekite, pvz., prie makaronų ar duonos.