Orkaitėje kepti baklažanai su kalendros padažu ir fetos sūriu

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Orkaitėje kepti baklažanai su kalendros padažu ir fetos sūriu

Ingredientai

Baklažanai

  • baklažanai
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
     50 ml

Padažas

  • geltonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • raudonoji aitrioji paprika
      1 raudonoji aitrioji paprika
  • pomidorai
     4 vnt.
  • kalendra
      pagal skonį
  • česnako skiltelės
     2 skiltelė (-ės)
  • šviežiai spaustos citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • šviežiai malti juodieji pipirai
      pagal skonį

Sūris

  • fetos sūris
     300 g

Serviravimui

  • makaronai arba duona
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kreminiai baklažanai su fetos sūriu ir gaiviu rūgščiu padažu bus puikus derinys. Jei kalendra jūsų nežavi, pakeiskite ją petražolėmis.
Padalinkite baklažanus į dvi pailgas dalis. Įpjaukite giliai minkštimą ir pasūdykite. Palikite pastovėti maždaug 30 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 ˚C.
Sudėkite baklažanų puses ant aliejumi išteptos skardos ir apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitės viduryje, kol suminkštės ir įgaus auksinę rudą spalvą, 25–30 min.
Salsa: nulupkite ir susmulkinkite svogūną, aitriąją papriką ir pomidorus, sumaišykite viską. Stambiai supjaustykite kalendrą ir įmaišykite į padažą. Nulupkite ir užspauskite česnako ir citrinų sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite padažą. Palaikykite kelias minutes, kad skonis taptų dar geresnis.
Sudėkite baklažanus ant serviravimo padėklo, užtrupinkite fetos sūrio ir užpilkite padažo.
Serviravimui: patiekite, pvz., prie makaronų ar duonos.

Panašūs receptai