Orkaitėje keptas vištienos plovas

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Orkaitėje keptas vištienos plovas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Vištienos blauzdelės
     500 g
  • Rapsų aliejus
     20 ml
  • Svogūnai
     50 g
  • Morkos
     120 g
  • Avinžirniai
     100 g
  • Vištienos sultinys
     400 ml
  • Rudieji ryžiai
     200 g
  • Česnakai
     1 vnt.
  • Obuolys
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištienos blauzdeles apkepkite ketaus puode su aliejumi.

Kai vištiena gražiai apskrus, sudėkite susmulkintą svogūną ir morkas. Kepkite, kol svogūnai dailiai pagels.

Į puodą supilkite sultinį ir suberkite nusausintus avinžirnius. Užvirkite.

Kai sultinys užvirs, suberkite nuplautus ryžius. Ant viršaus dėkite neluptą česnaką ir obuolį.

Uždenkite dangtį ir dėkite į 180° C orkaitę 35 minutėms.

Išimkite plovą iš orkaitės. Nenuimkite dangčio palikite pastovėti apie 10 minučių.

Nuimkite dangtį, atsargiai išimkite obuolį ir česnaką.

Iš puodo dugno ištraukite vištieną ir pašalinkite kaulus bei likusią odą. Mėsą sudėkite kitame inde.

Išmaišykite plovą puode, patiekdami mėsą dėkite ant viršaus.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis