Orkaitėje kepta lašiša su lapiniais kopūstais, žirniais, spagečiais ir baziliku

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Orkaitėje kepta lašiša su lapiniais kopūstais, žirniais, spagečiais ir baziliku

Ingredientai

Lašiša

  • lašišų filė
     500 g
  • druska
      pagal skonį
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Makaronai

  • spagečiai
     200 g
  • šaldyti žalieji žirneliai
     300 g
  • lapiniai kopūstai
     125 g
  • bazilikai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • grietinė
     200 ml
  • vanduo, kuriame virė makaronai
     100 ml

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ar jūs irgi iš naujo atradote lapinius kopūstus? Mėgaukitės švediškais favoritais – lašiša orkaitėje su lapiniais kopūstais kartu su spagečiais ir bazilikais. Vakarienė keturiems, kurioje Švedija ir Italija susitinka skonių kelionėje.

Atitirpinkite žuvį, jeigu ji šaldyta.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
Užkaiskite vandens puodą makaronams.
Lašiša: nusausinkite lašišą sausai popieriniu rankšluosčiu. Įdėkite ją į orkaitei tinkamą skardą, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitės viduryje, kol lašišos temperatūra bus apie 56°C, apie 15 min.
Makaronai: virkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Žirnius ir lapinius kopūstus virkite kartu su makaronais, kai liks 2 virimo minutės.
Susmulkinkite bazilikus.
Nukoškite makaronus, tik palikite šiek tiek nuoviro. Sumaišykite padažą: riebią grietinę, bazilikus ir nuovirą.
Suberkite makaronus, žirnius ir lapinius kopūstus į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite lašišą su makaronų padažu.

Panašūs receptai

Avokadų makaronai

40min • Vidutinis
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).