Orkaitėje kepta lašiša su lapiniais kopūstais, žirniais, spagečiais ir baziliku

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Orkaitėje kepta lašiša su lapiniais kopūstais, žirniais, spagečiais ir baziliku

Ingredientai

Lašiša

  • lašišų filė
     500 g
  • druska
      pagal skonį
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Makaronai

  • spagečiai
     200 g
  • šaldyti žalieji žirneliai
     300 g
  • lapiniai kopūstai
     125 g
  • bazilikai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • grietinė
     200 ml
  • vanduo, kuriame virė makaronai
     100 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ar jūs irgi iš naujo atradote lapinius kopūstus? Mėgaukitės švediškais favoritais – lašiša orkaitėje su lapiniais kopūstais kartu su spagečiais ir bazilikais. Vakarienė keturiems, kurioje Švedija ir Italija susitinka skonių kelionėje.

Atitirpinkite žuvį, jeigu ji šaldyta.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
Užkaiskite vandens puodą makaronams.
Lašiša: nusausinkite lašišą sausai popieriniu rankšluosčiu. Įdėkite ją į orkaitei tinkamą skardą, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitės viduryje, kol lašišos temperatūra bus apie 56°C, apie 15 min.
Makaronai: virkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Žirnius ir lapinius kopūstus virkite kartu su makaronais, kai liks 2 virimo minutės.
Susmulkinkite bazilikus.
Nukoškite makaronus, tik palikite šiek tiek nuoviro. Sumaišykite padažą: riebią grietinę, bazilikus ir nuovirą.
Suberkite makaronus, žirnius ir lapinius kopūstus į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite lašišą su makaronų padažu.

Panašūs receptai

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė