Obuolių–špinatų salotos su šiltu ožkos sūriu

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • citrina
     0.5 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • Kanzi obuolys
     1 vnt.
  • ožkos sūris
     200 g
  • kedrinių pinijų branduoliai
     30 g
  • šaltai rūkyti šoninės kubeliai
     100 g
  • garstyčios
     1 šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštelis (-iai)
  • bazilikai
     15 g
  • lęšiai
     160 g
  • špinatai
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
Nutarkuokite pusės citrinos žievelę, išspauskite sultis.
Supjaustykite raudonąjį svogūną plonais žiedeliais ir sumaišykite su šaukštu citrinų sulčių. Marinuokite 10 minučių.
Supjaustykite „Kanzi“ obuolį plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, aplaistykite šaukštu citrinų sulčių ir išmaišykite.
Supjaustykite ožkos sūrio ritinėlį į šešias vienodas dalis. Dėkite gabalėlius atpjautąja puse į viršų ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Aplink suberkite kedrinių pinijų branduolius. Kepkite ožkos sūrį ir kedrinių pinijų branduolius orkaitėje 5 min.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies iškepkite supjaustytą šoninę.
Suplakite vieną šaukštą citrinų sulčių su garstyčiomis, pipirais ir druska, tada, plakdami, lėtai pilkite aliejų, kol gausite tirštą padažą. Įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę.
Nuskinkite baziliko lapelius nuo šakelių, keletą gražių pasilikite papuošimui.
Dideliame dubenyje sumaišykite likusius bazilikų lapelius, lęšius, padažą ir špinatų lapus. Sudėkite salotas į dvi gilias lėkštes ir uždėkite obuolių skiltelių bei raudonojo svogūno griežinėlių. Ant viršaus dėkite keptos šoninės ir šilto kepto ožkos sūrio. Apibarstykite skrudintais kedrinių pinijų branduoliais.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas