Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Obuolių pyragas su avižinių dribsnių trupiniais

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • Avižiniai dribsniai RIMI BASIC
     150 g
  • Kvietiniai miltai RIMI BASIC
     100 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     250 g
  • Sviestas RIMI BASIC 82%
     170 g
  • Druska
     1 žiupsnelis

Ingredientai įdarui:

  • Obuoliai
     500 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įdarui nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite obuolius nedideliais gabaliukais, sumaišykite su cukrumi.

Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, druską, cukrų, dėkite supjaustytą sviestą ir viską rankomis sutrinkite iki trupinių.

Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, ištepkite sviestu. Tuomet tolygiai sutrupinkite trečdalį pasigamintos tešlos trupinių.

Ant tešlos dėkite obuolių įdarą ir ant viršaus užtrupinkite likusią dalį tešlos.

Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 60 minučių.

Pyragą galite patiekti ir šiltą, ir atvėsusį. Šiltą pyragą valgykite su ledais. Skanaus!

Panašūs receptai

Sūrio pyragas su rabarbarais

1h 20min • Vidutinis

Naminiai zefyrai

12h • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas