Obuolių pyragas „Šarlotė“ su bemiele duona

  • Gaminimas 35min
  • Vidutinis
Obuolių pyragas „Šarlotė“ su bemiele duona

Ingredientai

Ingredientai:

  • kepalas tamsios bemielės duonos su grūdais
     1 vnt.
  • sviestas (arba kokosų sviestas)
     100 g
  • rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • obuoliai
     3 vnt.
  • saldus baltasis vynas (galima pakeisti natūraliomis apelsinų arba citrinų sultimis)
     30 ml
  • medus
     1 šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
      pagal skonį
  • jūsų mėgstamas džemas ar uogienė
     6 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais arba plonomis skiltelėmis. Juos troškinkite ant vidutinės ugnies keptuvėje su vynu arba sultimis, cinamonu ir medumi apie 3–4 minutes nuolat pamaišydami.

Duoną supjaustykite riekelėmis ir trintuvu sutrinkite iki trupinių. Į trupinius sudėkite sviestą, suberkite rudąjį cukrų ir viską gerai išmaišykite.

Į porcijines formeles dėkite sluoksniais: paruoštą duonos trupinių masę, po 1 šaukštelį džemo, obuolių, trupinių. Sluoksniai turėtų atrodyti taip: duona, džemas, obuoliai, duona. Kiekvieną sluoksnį gerai suspauskite.

Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (trupiniai iš viršaus turi šiek tiek apskrusti). Iškepę atvėsinkite.

Prieš patiekdami labai atsargiai išimkite pyragėlius iš formelių, tačiau galima patiekti ir su formelėmis.

 

Patarimas: galite patiekti apšlakstę pyragėlius medumi ar klevų sirupu, arba užpurškę plaktos grietinėlės.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis