Šokoladiniai keksiukai su marcipanais

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Šokoladiniai keksiukai su marcipanais

Ingredientai

  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Rudasis cukrus
     180 g
  • Grietinė
     170 g
  • Pienas
     120 ml
  • Aliejus
     120 g
  • Migdolų miltai
     150 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Maistinė soda
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kvietiniai miltai
     70 g
  • Kakavos milteliai
     85 g
  • Marcipanas
     100 g
  • Juodasis šokoladas
     100 g
  • Sviestas
     220 g
  • Cukraus pudra
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaušinius plakite su cukrumi, kol mišinys taps lengvas ir purus.

Įpilkite grietinės, pieno ir aliejaus, tada gerai išmaišykite.

Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus su druska, kepimo milteliais, soda, persijotais kvietiniais miltais ir persijotais kakavos milteliais.

Sausus ingredientus sumaišykite su paruoštu kiaušinių mišiniu ir maišykite iki vientisos ir vientisos masės.

Marcipaną padalinkite į mažus gabalėlius ir susukite į mažus rutuliukus.

Keksiukų puodelius iki pusės užpildykite tešla, centre įdėkite marcipaninį rutulį ir švelniai įspauskite. Tada įpilkite dar šaukštą tešlos, kad apsemtų marcipaną.

Kepkite 175 °C temperatūroje 20 minučių.

Kol keksiukai kepa ir vėsta, paruoškite kremą: juodąjį šokoladą susmulkinkite gabalėliais ir ištirpinkite vandens vonelėje.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukraus pudra, tada suberkite kakavą ir ištirpintą šokoladą. Viską išplakite iki vientisos masės.

Šaukštu grietinėlės supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite bandeles.

Užbaikite juos Salling šokoladais ir sausainiais ant viršaus.

Panašūs receptai

Naminiai zefyrai

12h • Vidutinis

Sūrio pyragas su rabarbarais

1h 20min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė