Obuolių keksiukai su karamele

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Obuolių keksiukai su karamele

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • Miltai
     260 g
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Cukrus
     100 g
  • Vanilinis cukrus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Sviestas
     85 g
  • Pienas
     125 g
  • Obuoliai
     1 vnt.

Ingredientai viršutiniam sluoksniui:

  • Avižiniai dribsniai
     30 g
  • Miltai
     45 g
  • Rudasis cukrus
     65 g
  • Sviestas
     55 g
  • Karamelės padažas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros.

Į didelį dubenį supilkite ir sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, cukrų ir vanilinį cukrų.

Kitame dubenyje muškite kiaušinius, tirpintą sviestą ir pieną.

Sausų ingredientų dubenyje padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių mišinį.

Viską tolygiai išmaišykite mentele. Tada sudėkite smulkiai supjaustytą obuolį ir dar kartą išmaišykite.

Tešla paskirstykite keksiukų kepimo formoje. Turėkite omenyje, kad tešla kils – nedėkite daugiau nei vieno šaukšto.

Paruoškite viršutinį sluoksnį, sumaišydami 55 g išlydyto sviesto su avižiniais dribsniais, miltais ir cukrumi. Užtepkite mišinio ant kiekvieno keksiuko viršaus.

Keksiukus kepkite  apie 15 minučių.

Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Prieš patiekdami apliekite karamele.

Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis