Nachos su aštriomis juodosiomis pupelėmis

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Nachos su aštriomis juodosiomis pupelėmis

Ingredientai

Pupelės

  • Juodosios pupelės I LOVE ECO
     380 g
  • Raudonieji svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakai
      pagal skonį
  • Aliejus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Padažas ICA ASIA SAMBAL OELEK
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Pomidorų tyrė
     2 šaukštas (-ai)
  • Vanduo
     50 ml
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Nachos

  • Kukurūzų traškučiai RIMI PLANET NACHO CLASSIC
     200 g
  • Tarkuotas sūris
     150 g

Salsa

  • Pomidorai
     3 vnt.
  • Raudonoji paprika
     1 vnt.
  • Žaliosios citrinos
     1 vnt.
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Serviravimui

  • Saldūs kukurūzai RIMI
     340 g
  • Salotos ICEBERG
     0.5 pakuotė (-ės)
  • Grietinė
     150 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C.

Pupelės: Nuplaukite pupeles ir nusausinkite.

Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Pusę raudonojo svogūno ir visą česnaką pakepinkite aliejuje keptuvėje. Sumažinkite ugnį ir įmaišykite pupeles, Sambal Oelek čili padažą, pomidorų tyrę ir vandenį. Leiskite sušilti ir pagardinkite druska.

Nachos: supilkite traškučius ant kepimo skardos, ant viršaus paskleiskite pupelių mišinį ir galiausiai sūrį. Kepkite orkaitėje ant vidurinių grotelių apie 10 min.

Salsa: pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Papriką perpjaukite per pusę, išimkite šerdį ir supjaustykite kubeliais. Įmaišykite pomidorą, papriką ir likusį raudonąjį svogūną. Išspauskite laimo sultis ir įmaišykite aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.

Leiskite kukurūzams nuvarvėti, o salotas supjaustykite juostelėmis.

Į lėkštę pabarstykite kukurūzų ir salotų, ir patiekite su salsa bei grietine.

Panašūs receptai