Morkų sriuba su imbieru ir citrina

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Morkų sriuba su imbieru ir citrina

Ingredientai

  • Imbierų šaknys
      2 cm
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 ml
  • Citrina (sultys ir žievelė)
     1 vnt.
  • Morkos
     500 g
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Vanduo
     800 ml
  • Koncentruotas vištienos sultinys ICA
     3 šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
     100 ml
  • Skrebučiai arba krutonai
     200 g
  • Petražolės
      Patiekimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Imbierą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nuplaukite ir nutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite 2 šaukštus citrinos sulčių.
Puode užvirkite grietinėlę kartu su imbieru ir citrinos žievele. Nuimkite nuo kaitros ir atidėkite į šalį.
Morkas nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Suberkite morkas ir pakepinkite dar minutę.
Supilkite vandenį ir sultinį. Virkite lėtai, uždengę, kol morkos suminkštės, apie 20 minučių.
Sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Grietinėlę supilkite į sriubą. Užvirinkite ir pagardinkite druska, pipirais ir 1-2 šaukštais citrinos sulčių.
Sriubą patiekite giliose lėkštėse. Ant viršaus uždėkite jogurtą ir skrebučius. Papuoškite petražolėmis ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis