Morkos su medumi ir česnakais

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Morkos su medumi ir česnakais

Ingredientai

  • Morkos
     500 g
  • Sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Medus
     1 šaukštas (-ai)
  • Žaliųjų citrinų sultys
     1 šaukštelis (-iai)
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Vanduo
     30 ml
  • Čiobreliai
      5 šakelės

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Morkas nulupkite ir supjaustykite pailgomis juostelėmis.

Ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą su aliejumi ir, retkarčiais pamaišydami, pakepinkite morkas.

Medų sumaišykite su tarkuotu česnaku, druska, čiobreliais, žaliųjų citrinų sultimis ir vandeniu.

Kai morkos lengvai karamelizuosis, supilkite medaus padažą ir patroškinkite.

Jei padažui išgaravus morkos vis dar kietos, įpilkite dar šiek tiek vandens ir troškinkite, kol vanduo išgaruos.

Patiekite su mėgstamais priedais arba naudokite kaip garnyrą prie žuvies ar paukštienos.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas