Morengų tortas su citrinų kremu ir braškėmis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Morengų tortas su citrinų kremu ir braškėmis

Ingredientai

Biskvitas

  • Sviestas
     100 g
  • Cukraus milteliai
     150 g
  • Kiaušinio tryniai
     5 vnt.
  • Pienas
     4 šaukštas (-ai)
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     120 g
  • Kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • Sviestas
      Skardai patepti

Morengas

  • Pistacijos
     75 g
  • Kiaušinio baltymas
     5 vnt.
  • Druska
      Žiupsnelis
  • Cukraus milteliai
     200 g

Kremas

  • Plakamoji grietinėlė, 35 %
     450 g
  • Citrinų marmeladas
     200 g

Papuošimas

  • Lietuviškos braškės
     450 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.

Biskvitinio pyrago pagrindas: į skardą įdėkite kepimo popierių, apytiksliai 30x40 cm, 12-ai gabaliukų. Patepkite popierių sviestu.

Sumaišykite sviestą ir cukrų iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinio trynius. Supilkite pieną. Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir įmaišykite į tešlą. Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo inde. 

Morengas: riešutus supjaustykite stambiais gabalėliais arba palikite sveikus. Kiaušinio baltymus su druska ir cukraus pudra išplakite iki standžių putų. Sudėkite riešutus. Morengo masę tolygiai paskirstykite ant biskvito tešlos.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 30 minučių. Leiskite pyragui atvėsti. Padalinkite jį į 2 dalis lygias dalis. Dugnui skirtą dalį padėkite ant serviravimo lėkštės.
Įdaras: Braškes nuplaukite, jei reikia perpjaukite pusiau. Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su citrinų kremu. Sluoksniuokite biskvitą su kremu. Viršų papuoškite uogomis.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas