Moliūgų vyniotinis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Moliūgų vyniotinis

Ingredientai

  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • cukrus
     120 g
  • moliūgas
     500 g
  • meduolių prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • miltai
     100 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)

Varškės kremo įdarui

  • varškės „Cream cheese“
     300 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • cukraus milteliai
     100 g
  • grietinėlė 36%
     200 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius iki lengvų putų, tada sumaišykite su moliūgų tyre. Sausus produktus suberkite į kiaušinio plakinį ir lėtai išmaišykite, kol gausite tolygią masę.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, tešlą paskirstykite tolygiai plonai apie 0,5 cm storio ir pašaukite kepti į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Iškeptą biskvitą uždenkite kepimo popieriumi ir, kol dar yra šiltas, susukite. Palikite atvėsti.
Pasiruoškite įdarą.
Kremą „Cream cheese“ sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Grietinėlę suplakite su cukraus pudra iki standumo ir sujunki-te abi mases. Biskvitą atsargiai išsukite, nuimkite kepimo popierių ir sutepkite pasigamintu kremu. Tada biskvitą susuki-te, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent dviem valandoms.
Paruoštą vyniotinį galite apibarstyti cukraus pudra. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Kaip pasigaminti moliūgų tyrę? 1–1,5 kg moliūgą supjaustykite ketvirčiais arba dideliais gabalais. Sudėkite į skardą, uždenkite folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45–50 minučių. Iškeptą moliūgą atvėsinkite ir išskaptuokite su šaukštu minkštąją dalį. Moliūgą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite į indelius ir laikykite šaltai. Pasigamintą moliūgų tyrę šaldytuve galite laikyti apie 1 mėnesį.

Panašūs receptai