Moliūgų vafliai su bolivinėmis balandomis

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Moliūgų vafliai su bolivinėmis balandomis

Ingredientai

Valflių ingredientai:

  • vidutinio dydžio spagetinis moliūgas
     1.4 kg
  • nevirtos raudonosios bolivinės balandos
     40 g
  • pienas
     2 šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • žaliųjų citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • miltai
     7 šaukštas (-ai)
  • maltas kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • aliejus (vaflinei patepti)
     3 šaukštas (-ai)

Varškės padažo ingredientai:

  • 9 proc. riebumo varškė
     250 g
  • natūralaus jogurtas
     50 g
  • žaliųjų citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • kalendra
      2 šaukštai
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia paruoškite moliūgą: perpjaukite jį pusiau, išimkite sėklas ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–30 minučių, kol moliūgas suminkštės. Iškepę moliūgą atvėsinkite.

Pastaba: galite moliūgą išsikepti iš vakaro. Moliūgui atvėsus, nulupkite jo žievę, o moliūgą susmulkinkite.

Į didelį dubenį sudėkite moliūgą, kiaušinius, supilkite pieną ir žaliųjų citrinų sultis. Bolivines balandas išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio. Atvėsinkite. Sudėkite į tą patį dubenį. Įberkite miltų ir viską kruopščiai išmaišykite. Prireikus pridėkite daugiau miltų – tešla neturi būti labai skysta.

Į tešlą suberkite kuminą, paskaninkite druska ir pipirais ar kitais jūsų mėgstamais prieskoniais ir kepkite vaflių keptuvėje. Vaflius kepkite 5–7 minutes, kol gražiai pagels.

Norėdami pagaminti padažą, sumaišykite visus jam skirtus ingredientus. Paskaninkite prieskoniais.

Moliūgų vaflius patiekite su paruoštu padažu.

Panašūs receptai

Cinamoniniai skrebučiai

30min • Lengvas