Moliūgų ir obuolių sulčių kokteilis

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Moliūgų ir obuolių sulčių kokteilis

Ingredientai

  • moliūgas
     150 g
  • obuolių sultys
     250 ml
  • šaltalankių tyrė (nebūtina)
     50 ml
  • svarainių sirupas ( tinka lazdynų, klevų sirupas)
     50 ml
  • lukštentų moliūgų sėklos
     50 g
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     50 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite moliūgą, nusausinkite šluoste ir nulupkite žievelę aštriu peiliu.

Moliūgą supjaustykite 1 cm x 1 cm 1 cm dydžio kubeliais, sudėkite į sandarų plastikinį indelį ir padėkite į šaldiklį, kad sušaltų.

Moliūgo sėklas suberkite į dubenėlį, supilkite aliejų, cinamoną ir gerai išmaišykite, suberkite į popieriumi išklotą skardą ir kepinkite 70 C temperatūroje apie 20 minučių.

Moliūgo kubelius suberkite į blenderį, įpilkite apie 100 ml sulčių ir gerai sutrinkite, kai nebelieka didelių dalelių, supilkite likusias sultis, šaltalankių tyrę ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į taures, suberkite moliūgo sėklas, pašlakstykite sirupu.

Panašūs receptai

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas