Moliūgų ir kavos sriuba

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Moliūgų ir kavos sriuba

Ingredientai

Ingredientai:

  • sviestinis moliūgas (vidutinio dydžio)
     2 vnt.
  • didelis valgomasis batatas
     1 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • imbiero šaknis
     2
  • moliūgų sėklos
      patiekiant
  • kokosų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • čiobrelis
     1 vnt.
  • kavos pupelės
     45 g
  • 35 % riebumo grietinėlė
     300 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • prancūziškas batonas
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Daržoves nuskuskite. Moliūgus (pašalinę sėklas) ir valgomąjį batatą smulkiai supjaustykite.

Svogūną ir česnaką susmulkinkite, imbierą sutarkuokite. 

Įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje paskrudinkite moliūgų sėklas apie 5 min. 

Dideliame puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, imbierą, česnakus, čiobrelius ir trumpai pakepinkite. Tuomet suberkite moliūgus ir valgomąjį batatą. Pamaišydami kepkite 5 min. 

Kavos pupeles sumalkite ir išvirkite 100 ml kavos. 

 Į puodą supilkite kavą ir tiek vandens, kad apsemtų daržoves. Troškinkite 35 min. arba kol moliūgai ir valgomieji batatai pakankamai suminkštės. Išimkite čiobrelius. Supilkite grietinėlę ir užvirkite. 

Virtuviniu kombainu sutrinkite viską iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais. 

Sriubą patiekite su prancūzišku batonu. Ant viršaus pabarstykite skrudintų moliūgų sėklų.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas