Moliūgų daugiaryžiai su ožkos sūriu ir džiovintomis spanguolėmis

  • Gaminimas 35min
  • Vidutinis
Moliūgų daugiaryžiai su ožkos sūriu ir džiovintomis spanguolėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • sviestinis moliūgas
     600 g
  • daržovių sultinys
     1 l
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • šalotinis svogūnas
     1 vnt.
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • čiobrelis (šviežias)
     1 šaukštelis (-iai)
  • ryžiai „Arborio“
     300 g
  • baltojo vyno actas
     1 šaukštelis (-iai)
  • tarkuotas kietasis sūris
     100 g
  • petražolės
     0.25 šaukštas (-ai)
  • tarkuotas muskatas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • ožkos pieno sūris
     125 g
  • džiovintos spanguolės
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įdėkite į orkaitę sviestinį moliūgą ir kepkite, kol suminkštės. Atvėsinkite, išskaptuokite minkštimą ir sutrinkite iki vientisos masės su virtuviniu trintuvu. 

Sultinį pavirinkite puode ant vidutinės kaitros ir sumaišykite su moliūgo tyre. Sumažinkite kaitrą ir gautą masę pavirinkite. 

Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, suberkite ryžius, čiobrelius ir pakepinkite apie minutę maišydami. Supilkite actą ir samtį sultinio ant ryžių, pamaišykite, pakepkite ir vėl užpilkite samtį sultinio. Ryžiai turi pasidaryti minkšti, kreminės tekstūros. Kai ryžiai bus paruošti, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, muskatą, petražoles. Užberkite susmulkinto ožkos pieno sūrio ir spanguolių.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas