Mėsainis su žirnių pagrindo paplotėliais ir Cezario padažu

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Mėsainis su žirnių pagrindo paplotėliais ir Cezario padažu

Ingredientai

Cezario padažas

  • Majonezas
     450 g
  • Česnako skiltelės
     60 g
  • Rafinuotas rapsų aliejus
     150 g
  • Kaparėliai
     30 g
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Mielių dribsniai
     15 g

Mėsainiai

  • Žirnių pagrindo paplotėliai mėsainiams
     2 vnt.
  • Mėsainių bandelės
     2 vnt.
  • Raudonieji svogūnai
     0.5 vnt.
  • Salotų lapai
      2 lapai

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Padarykite Cezario padažą. Į nedidelį puodą sudėkite nuluptas česnako skilteles bei aliejų ir užvirkite.

Toliau troškinkite, kol česnakas taps auksinės spalvos.

Nukelkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.

Česnaką smulkiai supjaustykite ir dėkite į majonezą (aliejus, kuriame virė česnakas, vėliau gali būti naudojamas kepti patiekalus, į kuriuos dedama česnako).

Įmaišykite smulkiai pjaustytus kaparėlius, mielių dribsnius, druską ir pipirus.

Žirnių pagrindo paplotėlius apkepkite keptuvėje arba grilyje, kol paruduos iš abiejų pusių.

Kai paplotėliai apkeps, toje pačioje keptuvėje arba grilyje kepkite mėsainių bandeles, kol jos taps traškios. 

Vieną mėsainio bandelę aptepkite Cezario padažu, dėkite salotų lapus, svogūnus, žirnių paplotėlį, dar šiek tiek padažo ir ant viršaus uždėkite likusią bandelę. 

Panašūs receptai