Mėsainis su kalakutiena ir avokadų padažu

  • Gaminimas 50min
  • Sudėtingas
Mėsainis su kalakutiena ir avokadų padažu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kalakutų petukų faršas
     500 g
  • Alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • Kalendros
      pagal skonį
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Aitrioji paprika
     0.5 vnt.
  • Imbiero šaknis
     3 gabalėlis (-iai)
  • Salotų lapas
     8 vnt.
  • Pomidoras
     2 vnt.
  • Mėsainių bandelės
     4 vnt.

Avokadų padažui:

  • Avokadas
     2 vnt.
  • Žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • Šviežios kalendros
     10 g
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Graikiškas jogurtas
     200 g

Garnyrui:

  • Saliero šaknis
     0.5 vnt.
  • Saldi buvė
     1 vnt.
  • Morkos
     2 vnt.
  • Smulkinti muskato riešutai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į virtuvinį kombainą supilkite žaliosios citrinos sultis, alyvuogių aliejų. Sudėkite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, 20 g kalendrų lapelių, nuluptą česnako skiltelę, nuluptą imbiero šaknį. Aitriąją papriką nuplaukite ir pašalinkite sėklytes. Visus produktus sutrinkite iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite kalakutų petukų mėsos faršą su pasigamintu marinatu. Pamarinuokite mėsą apie 20–30 min. Formuokite mėsainių maltinukus ir kepkite ant grilio keptuvės su aliejumi iš abiejų pusių po 4–5 min.

Paruoškite garnyrą. Saldžiąją bulvę ir saliero šaknį nulupkite, morkas nuskuskite. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite storomis lazdelėmis. Paskaninkite druska, muskato riešutu, pamaišykite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 0C temperatūroje apie 10 min.

Pasigaminkite padažą. Sudėkite į virtuvinį kombainą česnaką, kalendras, avokadus, jogurtą, supilkite citrinos sultis ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

Mėsainių puseles galite pakepti ant grilio keptuvės arba skrudintuvėje. Ant vienos pusės dėkite salotų lapą, paruoštą avokadų padažą, maltinuką, pomidoro griežinėlį ir kaip kepurėlę uždėkite kitą bandelės pusę.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas