Makaronų ir moliūgų apkepas

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Makaronų ir moliūgų apkepas

Ingredientai

  • Sviestinis moliūgas
     800 g
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Fasuotas rozmarinas arba šalavijas
      pagal skonį
  • Čili dribsniai I LOVE ECO
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • Makaronai RIMI PENNE
     400 g
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     300 ml
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Špinatai
     65 g
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Sūris RIMI MOZZARELLA
     125 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Apkepas su makaronais ir moliūgu – paprastas ir skanus rudens patiekalas visai šeimai. Kreminiai moliūgai, špinatai ir makaronai su apskrudusiu aukso spalvos sūriu.

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C.
Nulupkite moliūgą ir išimkite šerdį. Moliūgo minkštimą supjaustykite maždaug. 1 cm kubeliais.
Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
Moliūgą kepkite aliejuje didelėje keptuvėje su česnaku apie 10 minučių arba kol suminkštės. Pabaigoje įmaišykite žalumynus ir čili dribsnius.
Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Suplakite grietinėlę, kiaušinį, druską ir pipirus. Sudėkite keptą moliūgą, makaronus ir špinatus ir gerai išmaišykite.
Supilkite į riebalais išteptą kepimo formą, mocarelą sulaužykite gabalėliais ir uždėkite ant viršaus. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių arba kol apskrus.
PATARIMAS: dalį grietinėlės galite keisti pienu ar vandeniu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas