Lietiniai blynai

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Lietiniai blynai

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kiaušinis
     1 vnt.
  • Druska
      žiupsnelis
  • Cukrus
      žiupsnelis
  • Pienas
     300 ml
  • Kvietiniai miltai
     100 g
  • Kakavos milteliai
     2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas (ištirpintas)
     30 g

Ingredientai patiekimui:

  • Natūralus jogurtas
     200 g
  • Maskarponės sūris
     200 g
  • Cukraus pudra
      pagal skonį
  • Švieži vaisiai
     
  • Šviežios uogos
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į dubenį muškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai išmaišykite.

Po truputį įpilkite pieno, įberkite šiek tiek kakavos miltelių ir miltų, ištirpinto sviesto.

Visą laiką maišykite, kol tešla taps vientisa. Įkaitinkite blynų keptuvę.

Pilkite ploną tešlos sluoksnį ir kepkite blyną iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Sumaišykite jogurtą su maskarponės sūriu ir cukrumi.

Uogas ir vaisius supjaustykite mėgstamo dydžio gabalėliais ir patiekite viską kartu – blynus, paruoštą jogurtą ir vaisius, uogas.
Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Sumuštinis su tunu

5min • Lengvas