Lazanija su baklažanais ir rikota

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Lazanija su baklažanais ir rikota

Ingredientai

Ingredientai

  • baklažanas
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • paprika
     2 vnt.
  • pipirai
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • konservuoti pomidorai
     390 g
  • rozmarinai
     2 šaukštelis (-iai)
  • vyno actas
     1 šaukštas (-ai)
  • lazanijos lakštai
     200 g
  • rikotos sūris
     250 g

Ingredientai salotoms

  • baltosios pupelės (konservuotos)
     380 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • pomidorai
     4 vnt.
  • bazilikas
     0.5 ryšulėlis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • balzaminis actas (arba vyno actas)
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 ° C.

Supjaustykite baklažaną 1 cm griežinėliais, pasūdykite ir palikite kambario temperatūroje apie 10 min. Smulkiai supjaustykite paprikas.

Nušluostykite baklažano griežinėlius popieriniu rankšluosčiu. Sumaišykite paprikas ir baklažaną kartu su alyvuogių aliejumi. Pabarstykite pipirais. Daržoves sudėkite ant skardos ir kepkite apie 20 min, kol pradės gražiai ruduoti. Ištraukite daržoves iš orkaitės ir sumažinkite kaitrą iki 225 ° C.

Nulupkite ir supjaustykite svogūną, pakepkite puode. Supilkite smulkintus koncervuotus pomidorus ir sudėkite rozmariną. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite actą.

Lazanijos sluoksniavimas: ant kepimo indo dugno įpilkite šiek tiek padažo, sudėkite lazanijos lakštus, daržoves, ir užpilkite pomidorų padažu. Ant viršau uždėkite rikotos sūrį. Viską kepkite orkaitės viduryje apie 25 min. (kol suminkštės lazanijos lakštai).

Salotos: Nupilkite pupelių skystį ir leiskite nuvarvėti. Tada supjaustykite pomidorus ir svogūną. Viską sumaišykite, įdėkite baziliko, supilkite aliejų ir actą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė