Lapinių kopūstų salotos su apelsinais ir saulėgrąžomis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Lapinių kopūstų salotos su apelsinais ir saulėgrąžomis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • saulėgrąžų sėklos
     100 g
  • apelsinas
     0.5 vnt.
  • pankolis
     0.5 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • raudonoji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     50 ml
  • lapiniai kopūstai
     125 g
  • druska ir juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Apkepinkite saulėgrąžas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.

Iš apelsino išspauskite sultis. Nuplaukite pankolį, padalinkite jį per pusę ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. 

Nulupkite svogūną, jį taip pat supjaustykite plonais griežinėliais. Aitriąją papriką padalinkite per pusę, išimkite sėklas  ir supjaustykite plonais šiaudeliais.

Supjaustykite lapinį kopūstą ir sumaišykite apelsinų sultis ir alyvuogių aliejų su daržovėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Salotas sudėkite į lėkštę ir apibarstykite saulėgrąžomis.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas