Kukurūzų traškučiai su aštriomis juodosiomis pupelėmis

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kukurūzų traškučiai su aštriomis juodosiomis pupelėmis

Ingredientai

Pupelės

  • juodosios pupelės
     2 pakuotė (-ės)
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • aliejus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • saldžiai aštrus padažas
     0.5 šaukštas (-ai)
  • pomidorų pasta
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     50 ml
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Salsa padažas

  • pomidorai
     3 vnt.
  • žalioji paprika
     1 vnt.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
     1 žiupsnelis

Kukurūzų traškučiai

  • kukurūzų traškučiai
     200 g
  • tarkuotas sūris
     150 g

Patiekti su

  • avokadas
     2 vnt.
  • kukurūzai
     340 g
  • gūžinės salotos
      0.5 vnt.
  • grietinė
      150 ml

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Pupelės: Praplaukite pupeles ir leiskite vandeniui nubėgti. Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką (1 skiltelę). Apkepkite keptuvėje su aliejumi pusę raudonojo svogūno ir visą česnaką. Sumažinkite ugnį ir sudėkite pupeles, saldžiai aštrųjį padažą, pomidorų pastą ir vandens. Palaukite, kol mišinys sušils, ir pagardinkite jį druska.

Salsa padažas: Supjaustykite pomidorus mažais kubeliais. Padalinkite papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją. Sumaišykite pomidorų kubelius su likusia raudonojo svogūno puse bei paprika. Išspauskite žaliosios citrinos sultis ant šio mišinio ir įpilkite aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.

Kukurūzų traškučiai: Sudėkite traškučius ant skardos ir ant jų paskirstykite pupelių mišinį bei viską apibarstykite sūriu. Kepkite orkaitėje apie 10 minučių.

Patiekti su: Perpjaukite avokadus perpus, išimkite sėklas ir išskobkite minkštimą bei supjaustykite juos gabaliukais. Leiskite vandeniui nubėgti nuo kukurūzų ir supjaustykite salotas juostelėmis. Apibarstykite avokadais, kukurūzais ir salotomis mišinį, esantį skardoje, bei patiekite su salsa padažu ir grietine.

Panašūs receptai

Aštrios kesadilijos

30min • Lengvas

„Buffalo“ dešrainis

35min • Lengvas