Krevetės su šonine

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Krevetės su šonine

Ingredientai

  • Pjaustyta kiaulienos šoninė
     150 g
  • Tigrinės krevetės
     16 vnt.
  • Sojų padažas
      pagal skonį
  • Bambukiniai iešmeliai
      Pagal poreikį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis elegantiškas užkandis kilęs iš Japonijos, kur vietoj krevečių kartais naudojamos ir vištienos kepenėlės.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Šoninės griežinėlius perpjaukite per pusę.

Kiekvieną nuvalytą krevetę įsukite į šoninės riekelę ir perverkite mediniu iešmeliu.

Išdėliokite suktinukus ant keptuvės ir kiekvieną apšlakstykite keliais lašais sojos padažo.

Kepkite orkaitėje 15 minučių, kol šoninė iškeps. Patiekite karštą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Karpis azijietiškai

2h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Smashed Tacos Burgeris

20min • Lengvas