Krevečių salotos

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Krevečių salotos

Ingredientai

Ingredientai:

  • putpelių kiaušiniai
     12 vnt.
  • citrina
     1 vnt.
  • virtos šaldytos krevetės be kiautų
     200 g
  • bulvės
     8 vnt.
  • ankštiniai žirneliai
     150 g
  • jogurtas
     150 g
  • garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • salieras
     3 vnt.
  • salotos
     5 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Putpelių kiaušinius išvirkite, nulupkite, perpjaukite per pusę. Krevetes atitirpinkite, nuplikykite verdančiu vandeniu. 

 Bulves nuskuskite ir virkite sūdytame vandenyje apie 20 min., kol suminkštės. Išvirtas bulves išimkite iš vandens ir nusausinkite. 

Kitame puode užvirkite vandenį ir suberkite ankštinius žirnius. Virkite apie 3 minutes. Išvirtus žirnius nukoškite ir nusausinkite.

Dideliame puode išmaišykite jogurtą, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite virtas bulves, smulkiai supjaustytą svogūną, saliero stiebus.

Į puodukus arba dubenėlius dėkite po salotų lapą, ant jų sudėkite bulvių ir salierų mišinį, supjaustytas žirnelių ankštis, krevetes ir putpelių kiaušinius.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas