Kreminė pastarnokų sriuba

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas
Kreminė pastarnokų sriuba

Ingredientai

  • pastarnokai
     1.5 kg
  • kriaušės
     2 vnt.
  • svogūnai „shallot”
     2 vnt.
  • salieras
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • lauro lapas
     1 lapas
  • čiobreliai
     1 šakelė
  • lazdynų riešutai
     100 g
  • daržovių sultinys
     1 l
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Riešutus suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pakepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 °C apie 4–5 minutes. Truputį atvėsinkite, nuimkite luobeles. Riešutus sukapokite

Daržoves ir kriaušes nuplaukite. Pastarnokus nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnėlius ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Saliero stiebą supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės kaitros apie 10 minučių kepkite svogūną, česnaką, saliero stiebus ir pastarnokus. Sudėkite supjaustytas kubeliais kriaušes, supilkite daržovių sultinį, suberkite prieskonius. Puodą uždenkite ir virkite sriubą 30–40 minučių. Svarbu, kad suminkštėtų pastarnokai.

Išimkite lauro lapą. Sriubą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.

Patiekdami įberkite kapotų lazdynų riešutų.

Panašūs receptai

Įdarytas kopūstas

30min • Lengvas

Tuno kepsneliai

30min • Lengvas
Kotryna Remeikaitė
Ko nors skanaus

Lašišos Pho sriuba

4h 20min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).