Korėjietiški šonkauliukai

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Korėjietiški šonkauliukai

Ingredientai

  • kiaulienos šonkauliai
     3 kg
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • imbierų šaknys
     1 šaukštas (-ai)
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     50 ml
  • Obuolių actas RIMI
     50 ml
  • Ekologiškas medus I LOVE ECO
     3 šaukštas (-ai)
  • sezamų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų milteliai
     4 šaukštelis (-iai)
  • kukurūzų krakmolas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Aliejus
     50 ml

Marinatui

  • Obuolių actas RIMI
     50 ml
  • Ekologiškas medus I LOVE ECO
     3 šaukštas (-ai)
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     50 ml
  • Aliejus
     50 ml
  • Pipirai
      Pagal skonį
  • Imbiero šaknis
     3 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šonkauliukai puikiai tinka šventiniam patiekalui. Išbandykite korėjietiškai marinuotus šonkauliukus su česnaku, imbieru, sojomis, medumi, sezamų aliejumi, spirito actu ir aitriųjų paprikų pasta. Fantastiškai skanu!

Sumaišykite visus marinato ingredientus.

Sudėkite šonkaulius į tvirtus maišelius ir užpilkite marinatą. Uždarykite ir palaikykite šaldytuve bent 4 val, o dar geriau, per naktį. 

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Išimkite šonkaulius išmaišelio, sudėkite į kepimo indą kartu su marinatu. Užpilkite vandeniu. 

Kepkite 1 - 1:30 valandos, karts nuo karto apversdami. Jei mėsa ima degti, įpilkite dar šiek tiek vandens. 

Šonkauliukai bus paruošti, kai mėsa ims lengvai kristi nuo kaulų. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė