Korėjietiški šonkauliukai

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Korėjietiški šonkauliukai

Ingredientai

  • kiaulienos šonkauliai
     3 kg
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • imbierų šaknys
     1 šaukštas (-ai)
  • soja
     100 ml
  • spirito actas
     50 ml
  • medus
     133 ml
  • sezamų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų milteliai
     4 šaukštelis (-iai)
  • kukurūzų krakmolas
     1 šaukštelis (-iai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šonkauliukai puikiai tinka šventiniam patiekalui. Išbandykite korėjietiškai marinuotus šonkauliukus su česnaku, imbieru, sojomis, medumi, sezamų aliejumi, spirito actu ir aitriųjų paprikų pasta. Fantastiškai skanu!
Nulupkite ir susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su kitais produktais. Paragaukite!
Sudėkite šonkaulius į dvigubus plastikinius maišelius ir užpilkite marinatą. Uždarykite ir palaikykite šaldytuve per naktį. Porą kartų apverskite.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
Kepkite vieną šonkauliukų pusę orkaitėje 45 minutes, apverskite ir kepkite dar 45 minutes. Pasilikite marinatą.

Užvirinkite marinatą. Įdėkite „Maizena“ kukurūzų krakmolo, kad įgautų tirštą konsistenciją. Užpilkite padažą ant šonkauliukų prieš pat patiekdami juos. Patiekite su špinatų lapais, pagardintais actu, sezamų aliejumi, žaliąja citrina ir aitriąja paprika ir „Gurk-kimchi“.

Panašūs receptai

Bulvių ir mėsos takai

20min • Lengvas

Madlenos su kremu

45min • Vidutinis