Kopūstų sriuba su vištiena ir kokosų pienu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • šviežias kopūstas
     500 g
  • aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • malti česnakai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • raudonųjų aitriųjų paprikų pasta
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinžolės
     2 šakelė (-ės)
  • karis
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas imbieras
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kokosų pienas
     400 ml
  • daržovių sultinys
     1 l
  • vištienos filė
     150 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • kalendros
      papuošimui

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite didelį puodą su aliejumi, sudėkite  smulkiai sukapotus kopūstus ir truputį apkepkite. Užpilkite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais. Kopūstus sudėkite į dubenį. 

Puode užvirkite sultinį su citrinžolėmis, kariu, maltu imbieru, druska. Kai užvirs, sudėkite kopūstus, supjaustytus šiaudeliais, ir vištieną – plonomis juostelėmis. Sriubą retkarčiais pamaišykite. Virkite apie 10 min. 

 Supilkite kokosų pieną, sukrėskite aitriųjų paprikų pastą, įpilkite citrinos sulčių. Viską pamaišykite ir patroškinkite dar 5–10 min. 

 Sriubą papuoškite kapotomis kalendromis.
 

Altervatyva. Vištieną galite keisti krevetėmis. Veganams rekomenduojame vištieną pakeisti tofu – šis sūris patiekalui suteiks puikų skonį.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.