Kopūstų apkepėlė

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Kopūstų apkepėlė

Ingredientai

  • kopūstai
     400 g
  • kreivabūdės
     300 g
  • sviestas ghi
     2 šaukštas (-ai)
  • krapai
     5 g
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį

Tešlai:

  • kefyras
     400 ml
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • miltai
     220 g
  • soda
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • sezamų sėklos
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu 2–3 min., kol suminkštės. Tuomet sudėkite nuplautas, nusausintas kreivabūdes. Mažesnes dėkite visas, o didesnes suplėšykite.

Visus tešlai ruošti skirtus ingredientus, išskyrus sezamų sėklas, mentele sumaišykite dubenėlyje.

Paruoštą tešlą sumaišykite su kopūstais ir kreivabūdėmis, gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, apibarstykite suformuotą apkepėlę sezamų sėklomis ir kepkite 30–40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol apkepėlės paviršius šiek tiek paruduos.

Paruoštą patiekalą perkelkite į lėkštę ir patiekite į stalą karštą su grietine.

Patarimas. Apkepėlę galima apibarstyti tarkuotu  kietuoju sūriu.

Panašūs receptai