Kopūstų apkepėlė

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Kopūstų apkepėlė

Ingredientai

  • kopūstai
     400 g
  • kreivabūdės
     300 g
  • sviestas ghi
     2 šaukštas (-ai)
  • krapai
     5 g
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį

Tešlai:

  • kefyras
     400 ml
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • miltai
     220 g
  • soda
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • sezamų sėklos
     2 šaukštas (-ai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu 2–3 min., kol suminkštės. Tuomet sudėkite nuplautas, nusausintas kreivabūdes. Mažesnes dėkite visas, o didesnes suplėšykite.

Visus tešlai ruošti skirtus ingredientus, išskyrus sezamų sėklas, mentele sumaišykite dubenėlyje.

Paruoštą tešlą sumaišykite su kopūstais ir kreivabūdėmis, gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, apibarstykite suformuotą apkepėlę sezamų sėklomis ir kepkite 30–40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol apkepėlės paviršius šiek tiek paruduos.

Paruoštą patiekalą perkelkite į lėkštę ir patiekite į stalą karštą su grietine.

Patarimas. Apkepėlę galima apibarstyti tarkuotu  kietuoju sūriu.

Panašūs receptai

Pupelių čili

20min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).