Kivių ir anakardžių riešutų desertas

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Kivių ir anakardžių riešutų desertas

Ingredientai

  • kiviai
     6 vnt.
  • anakardžių riešutai
     160 g
  • vanduo
     500 ml
  • citrinos
     0.5 vnt.
  • kokosų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • klevų sirupas
     1 šaukštas (-ai)
  • augalinis pienas (sojų, migdolų ar kt.)
     2 šaukštas (-ai)
  • kokosų drožlės
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Anakardžius užpilkite šaltu virintu vandeniu, supilkite citrinos sultis ir palaikykite per naktį, kad išbrinktų.
Į virtuvinį trintuvą suberkite anakardžius, supilkite kokosų aliejų, klevų sirupą, augalinį pieną, 2 šaukštus vandens, kuriame mirko riešutai. Viską sutrinkite iki vientisos masės, sudėkite į stiklines ir palikite šaltai apie 30 minučių.
Vieną kivį nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Kitus kivius nulupkite ir sutrinkite iki vientisos masės.
Vieną kivį nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Kitus kivius nulupkite ir sutrinkite iki vientisos masės.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Veganiški citrininiai ledai

11h 40min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas