Kinkanų džemas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Kinkanų džemas

Ingredientai

  • kinkanai
     300 g
  • cukrus
     300 g
  • vanduo
     250 ml
  • citrinų sultys
     125 ml
  • malti imbierai SANTA MARIA
     1 šaukštelis (-iai)
  • cinamono lazdelės
     1 vnt.
  • gvazdikėliai (prieskoniai)
     4 vnt.
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į prikaistuvį suberkite susmulkintus kinkanus, cukrų, prieskonius, supilkite vandenį ir citrinos sultis. Viską sumaišyki-te ir palikite pastovėti 15 minučių.
Puodą dėkite ant kaitros, maišydami virkite apie 30 minučių. Džemas turi sutirštėti.
Išimkite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius. Leiskite džemui atvėsti, supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite kinkanų džemą šaldytuve.
Kinkanų džemas tinka prie sūrio, vaisių, skrebučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis