Kiaušinių, smidrų ir tuno salotos su pupelėmis (pietų dėžutėje)

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Kiaušinių, smidrų ir tuno salotos su pupelėmis (pietų dėžutėje)

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • raudonas svogūnas
     0.5 vnt.
  • konservuotos baltosios pupelės
     250 g
  • smidrai
     200 g
  • citrina
     0.5 vnt.
  • tuno gabaliukai savo sultyse
     160 g
  • krapai
     5 g
  • alyvuogių aliejus
      šlakelis (-iai)
  • druska ir piprai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite ingredientus.

Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Svogūną susmulkinkite. Pupeles perplaukite šaltu virintu vandeniu.

Smidrus nuskuskite. Jei naudojate jaunus smidrus, nuplikykite. Jei stambesnius, pavirkite ~ 5 min. sūdytame vandenyje.

Išėmę iš vandens, pašlakstykite išspaustos citrinos sultimis ir stambiai supjaustykite.

Visus salotų ingredientus sudėkite gilų dubenį ar priešpiečių dėžutes.

Pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite stambiai pjaustytais krapais ir skanaukite.

1 patarimas. Šiam patiekalui labai tiks šviežio tuno filė. Filė gabaliukus kepkite iš abiejų  pusių  ~ 2–3 min. Tunas viduje turi likti rožinis (toks bus sultingesnis ir skanesnis). Pabarstykite druska ir pipirais. Atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

2 patarimas. Vietoje smidrų galite naudoti šparagines pupeles ar brokolius.

3 patarimas. Vietoje tuno galite naudoti lašišą arba menkę.

Panašūs receptai