Kiaušinių ir porų paštetas

  • Gaminimas 1h 20min
  • Lengvas
Kiaušinių ir porų paštetas

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušiniai (virti)
     10 vnt.
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • porai
     2 vnt.
  • fermentinis sūris
     80 g
  • petražolės
     50 g
  • sviestas
     3 šaukštas (-ai)
  • malti džiūvėsėliai
     3 šaukštas (-ai)
  • rozmarinai
     1 žiupsnelis
  • smulkinti muskato riešutai
     1 žiupsnelis
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Porus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir troškinkite svieste ant silpnos kaitros apie 3–4 min., kol suminkštės. Atsargiai! Porai neturi paruduoti. 

Virtus kiaušinius nulupkite ir 5 vienetus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Kiaušinius sumaišykite su troškintais porais, kapotomis petražolėmis ir tarkuotu sūriu. 

Įmuškite 2 kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite masę. 

Nedidelę pyrago kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite pusę paruoštos masės, išdėliokite 5 virtų kiaušinių puseles ir ant viršaus sukrėskite likusią masę. Dėkite paštetą į įkaitintą iki 185 °C orkaitę. Kepkite apie 35–40 minučių.

Patarimas. Patiekdami paštetą galite jį papuošti daigais ir putpelių kiaušiniais.

Panašūs receptai