Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir garstyčiomis

  • Gaminimas 50min
  • Sudėtingas
Kiaulienos nugarinė su obuoliais ir garstyčiomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaulienos nugarinė be kaulo, supjaustyta kepsneliams
     400 g
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • mairūnas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • švežiai grūsti pipirai
      pagal skonį

Įdarui:

  • obuolys
     1 vnt.
  • svogūnas „Shallot“
     1 vnt.
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • džiovintos spanguolės
     1 šaukštas (-ai)
  • džiovinti pomidorai
     3 vnt.
  • vytinto kiaulienos kumpio
     2 gabalėlis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Garnyrui:

  • bolivinės balandos
     100 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • petražolės
     3 vnt.
  • žaliosios šparaginės pupelės
     300 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Kiekviename kiaulienos kepsnelyje su aštriu peiliu įpjaukite kišenelę. Pabarstykite pipirais, mairūnais, kapotais česnakais ir pamarinuokite per naktį. 

 Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir suberkite smulkiai supjaustytą svogūną. Svogūną pakepinkite. Tada suberkite smulkiai supjaustytą obuolį, pakepinkite kelias minutes. Suberkite susmulkintą česnaką, spanguoles, kiaulienos kumpį. Nuimkite keptuvę nuo viryklės ir įmaišykite džiovintus pomidorus bei „Dijon“ garstyčias. Paskaninkite druska ir pipirais. 

 Į kiaulienos kepsnelių kišenėles dėkite pasigamintą įdarą, atsargiai suspauskite. Kepsnelius persmeikite mediniais smeigtukais, kad įdaras neiškristų. 

 Įkaitinkite keptuvę su riebalais ir apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C temperatūros. Šaukite keptuvę su kepsniais ir kepkite apie 10 min. 

Pasigaminkite garnyrą. Bolivines balandas išvirkite vandenyje. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberkite supjaustytus kubeliais svogūnus ir morkas. Pakepinkite, kol suminkštės. Įmaišykite kepintas daržoves į virtas bolivines balandas, paskaninkite druska, papuoškite kapotomis petražolėmis. 

Šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir įdėkite šaukštą sviesto. Maišykite, kol sviestas ištirps.

 Kiaulienos kepsnelius patiekite su bolivinių balandų ir šparaginių pupelių garnyru.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė