Kertuočių ir mangų džemas

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Kertuočių ir mangų džemas

Ingredientai

  • Kertuotis
     2 vnt.
  • mango
     2 vnt.
  • ananasai
     0.25 vnt.
  • apelsinai
     4 vnt.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • cukrus
     1 toks pat kiekis kaip ir tyrės

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Smulkiai supjaustykite ananasą, mangus ir kertuočius. Nutarkuokite apelsinų žieveles, išpjaukite minkštąją dalį, svarbu, kad nebūtų baltų plėvių. Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir išspauskite citrinos sultis.
Į puodą sudėkite paruoštus vaisius, citrusų žieveles, supilkite sultis ir pavirkite ant vidutinės kaitros apie 20 minučių.
Vaisių tyrę pasverkite. Atsverkite tokį pat kiekį cukraus.
Supilkite į puodą vaisių tyrę ir suberkite cukrų. Maišydami virkite apie 10 minučių, kol cukrus ištirps. Džemas turi gautis tirštas.
Džemą supilstykite į indelius. Patiekite prie sūrių.

Panašūs receptai

Bruknių uogienė

30min • Lengvas

Kinkanų džemas

1h • Lengvas