Keptos morkos su apelsinais

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Keptos morkos su apelsinais

Ingredientai

Ingredientai:

  • plautos morkos
     1 kg
  • vidutinio dydžio apelsinai
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • jūros druska
     0.75 šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • džiovintos saldžiosios paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • čiobrelis
     2 šaukštas (-ai)
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C.

Morkas nuskuskite ir supjaustykite 4–6 cm gabaliukais. Apvirkite jas pasūdytame vandenyje 2–3 minutes.

Apelsinus su žievele suraikykite griežinėliais, sudėkite juos į vidutinio dydžio dubenį. Kartu sudėkite morkas, supilkite alyvuogių aliejų, įberkite druskos, aitriosios paprikos miltelių ir džiovintų saldžiųjų paprikų. Tada viską kruopščiai išmaišykite.

Gautą masę sukrėskite į didelę apvalią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol jos suminkštės ir jų galiukai šiek tiek paruduos.

Gautą patiekalą sudėkite į serviravimo dubenį. Ant viršaus išspauskite likusios apelsino puselės sultis, suberkite stambiai sukapotus šviežių čiobrelių lapelius ir pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Viską kruopščiai išmaišykite.

Panašūs receptai