Keptos morkos su apelsinais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • plautos morkos
     1 kg
  • vidutinio dydžio apelsinai
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • jūros druska
     0,75 valg. šaukšto (-ų)
  • aitriosios paprikos milteliai
     0,5 arbat. šaukštelio (-ių)
  • džiovintos saldžiosios paprikos
     1 arbat. šaukštelio (-ių)
  • stambiai sukapoti šviežių čiobrelių lapeliai
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C.

Morkas nuskuskite ir supjaustykite 4–6 cm gabaliukais. Apvirkite jas pasūdytame vandenyje 2–3 minutes.

Apelsinus su žievele suraikykite griežinėliais, sudėkite juos į vidutinio dydžio dubenį. Kartu sudėkite morkas, supilkite alyvuogių aliejų, įberkite druskos, aitriosios paprikos miltelių ir džiovintų saldžiųjų paprikų. Tada viską kruopščiai išmaišykite.

Gautą masę sukrėskite į didelę apvalią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol jos suminkštės ir jų galiukai šiek tiek paruduos.

Gautą patiekalą sudėkite į serviravimo dubenį. Ant viršaus išspauskite likusios apelsino puselės sultis, suberkite šviežių čiobrelių lapelius ir pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Viską kruopščiai išmaišykite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.