Keptos morkos su apelsinais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • plautos morkos
     1 kg
  • vidutinio dydžio apelsinai
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • jūros druska
     0,75 valg. šaukštas (-ai)
  • aitriosios paprikos milteliai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • džiovintos saldžiosios paprikos
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • stambiai sukapoti šviežių čiobrelių lapeliai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C.

Morkas nuskuskite ir supjaustykite 4–6 cm gabaliukais. Apvirkite jas pasūdytame vandenyje 2–3 minutes.

Apelsinus su žievele suraikykite griežinėliais, sudėkite juos į vidutinio dydžio dubenį. Kartu sudėkite morkas, supilkite alyvuogių aliejų, įberkite druskos, aitriosios paprikos miltelių ir džiovintų saldžiųjų paprikų. Tada viską kruopščiai išmaišykite.

Gautą masę sukrėskite į didelę apvalią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol jos suminkštės ir jų galiukai šiek tiek paruduos.

Gautą patiekalą sudėkite į serviravimo dubenį. Ant viršaus išspauskite likusios apelsino puselės sultis, suberkite šviežių čiobrelių lapelius ir pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Viską kruopščiai išmaišykite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.