Kepti valgomieji batatai su riešutų sviestu, obuoliais ir kriaušėmis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Kepti valgomieji batatai su riešutų sviestu, obuoliais ir kriaušėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • valgomieji batatai
     2 vnt.
  • migdolų riešutų sviestas
     4 šaukštas (-ai)
  • kokosų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • klevų sirupas
     4 šaukštas (-ai)
  • kriaušė
     1 vnt.
  • obuolys
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Valgomuosius batatus nuplaukite, supjaustykite 1 cm juostelėmis išilgai. 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Batatus kepkite apie 30 min., kol suminkštės ir gražiai apskrus.

Kriaušes ir obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais.  Į keptuvę  įkrėskite 1 šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite vaisius ir pakepkite 2–3 min. Supilkite klevų sirupą ir nukelkite nuo kaitros. 

Apkeptas batatų puseles aptepkite riešutų sviestu, uždėkite supjaustyto obuolio ir kriaušės. Apšlakstykite klevų sirupu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Veganiški citrininiai ledai

11h 40min • Lengvas