Kepti valgomieji batatai su riešutų sviestu, obuoliais ir kriaušėmis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • valgomieji batatai
     2 vnt.
  • migdolų riešutų sviestas
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • kokosų aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • klevų sirupas
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • kriaušė
     1 vnt.
  • obuolys
     1 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Valgomuosius batatus nuplaukite, supjaustykite 1 cm juostelėmis išilgai. 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Batatus kepkite apie 30 min., kol suminkštės ir gražiai apskrus.

Kriaušes ir obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais.  Į keptuvę  įkrėskite 1 šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite vaisius ir pakepkite 2–3 min. Supilkite klevų sirupą ir nukelkite nuo kaitros. 

Apkeptas batatų puseles aptepkite riešutų sviestu, uždėkite supjaustyto obuolio ir kriaušės. Apšlakstykite klevų sirupu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.