Kepti moliūgai su fetos sūrio padažu

  • Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis
Kepti moliūgai su fetos sūrio padažu

Ingredientai

Ingredientai

  • bulvės
     600 g
  • moliūgas
     1 kg
  • žiedinis kopūstas (kalafioras)
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • aitrusis pipiras
     1 vnt.
  • špinatai
     65 g

Ingredientai padažui

  • fetos sūris
     150 g
  • jogurtas
     2 stiklinė (-ės)
  • raudonėliai
     1 ryšulėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 ° C, kartu kaitinkite ir skardą, ant kurios kepsite daržoves.

Nuskuskite moliūgo žievelę, išskobkite minkštimą su sėklomis. Supjaustykite moliūgą, bulves ir kalafiorą. Sumaišykite daržoves su aliejumi bei pagardinkite druska ir pipirais. Viską sudėkite ant įkaitintos skardos ir kepkite 15 min.

Nulupkite ir supjaustykite svogūną, česnaką, taip pat čili pipirą (prieš tai išėmę sėklas). Sumaišykite svogūną, česnaką ir čili pipirą su šiek tiek aliejaus ir sudėkite ant kepamų daržovių. Viską kepkite dar 10 min.

Dubenėlyje sumaišykite šakute sutrintą fetos sūrį ir jogurtą, įdėkite pusę ryšulėlio smulkinto raudonėlio. Pagardinkite druska ir pipirais.

Prieš patiekiant sumaišykite likusį raudonėlį ir špinatus su daržovėmis. 

Panašūs receptai